قالب های تخت پلاستیکی ( پلیمری ) یکی از جایگزین های مناسب قالب های فلزی است که برای قالب بندی در قسمت های مختلف سازه استفاده می شود ، از جمله از مزایای قالب پلاستیکی :
۱) حامی محیط زیست
۲) عدم نیاز به روغن کاری
۳) وزن سبک تر و استفاده راحت تر و حمل آسان
۴) قابلیت استفاده مکرر از قالب ها و دوام بالای قالب ها
شرکت کهن پیشه نیز با توجه به نیاز صنعت ساخت و ساز اقدام به تولیدات قالب های تخت پلاستیکی در ابعاد مختلف نموده است. قالب های پلیمری توسط این شرکت در دو رنگ سفید و مشکی به فروش می رسد و دارای لبه ۵ سانتیمتری همانند قالب های فلزی است و امکان استفاده همزمان با قالب های فلزی را فراهم می نماید .
قالب های تخت پلاستیکی یکی از انواع قالب های ساختمانی هستند که در اجرای اسکلت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند . طی سال های اخیر استفاده از این قالب ها در کشورهای توسعه یافته رونق یافته است که مزایا و امتیازات منحصر به خود را دارد .
در ایران نیز امکان خرید و فروش این قالب ها فراهم شده است و در بسیاری از طرح های عمران و ساختمان سازی استفاده می شوند .
قالب های بتن پلاستیکی که بدنه ی اصلی آن برخلاف سایر قالب های بتنی از جنس پلیمر فشرده است و امروزه به دلیل مزایای فراوانی که دارد جایگزین قالب های فلزی و پلی وودها شده است همچنین کاربرد آن ها در ستون، سقف و دیوار های برشی … می باشد.
چگونگی قالب بندی بتن ها یکی از اصلی ترین و مهم ترین مراحل در ساخت سازه های بتنی به شمار می رود. از همین رو اجرای آن می بایست به دست مجری سازه های بتنی حرفه ای صورت بگیرد و به ایمنی تجهیزات و رعایت قوانین و استاندارد های موجود توجه شود.
امتیازات اجرایی و فنی
قالب های پلاستیکی در بتن ریزی ، قالب بندی بتنی و به طور کلی ساخت انواع سازه های بتنی استفاده میشوند . به دلیل متریال به کار رفته در ساخت این قالب ها ، استقامت این قالب ها در مقایسه با دیگر قالب ها بیشتر بوده و به همین دلیل افزایش کیفیت را به همراه دارد .
وزن سبک
وزن و سبکی یکی از پراهمیت ترین فاکتور ها در عملیات ساختمان سازی است چراکه هرچه وزن قالب سبک تر باشد ، وزن سازه سبک تر و در پی آن اجرای راحت تری دارد .
قالب های پلاستیکی در مقایسه با قالب های فلزی دارای وزن سبک تری هستند به عنوان مثال یک متر مربع قالب پلاستیکی بتن تقریبا ۱۵ کیلوگرم است و بزرگترین قالب پلاستیکی بتن وزنی در حدود ۱۱ کیلوگرم دارد درحالی که در هر مترمربع قالب های فلزی تقریبا ۴۰ کیلوگرم وزن دارد و بزرگترین قالب فلزی بتنی وزنی در حدود ۲۰۰ کیلوگرم دارد . هرچه این قالب ها سبک تر باشند ، انتقال و جابه جایی آنها بسیار راحت تر است .
سرعت و دقت بالا در تولید
جهت تولید قالب های پلاستیکی زمان کمتری نیاز است . و علت آن این است که : در تولید قالب های فلزی به دلیل ماهیت سخت و خشک فلزات پروسه زمان بر است و مراحل مختلفی باید طی شود اما در تولید و ساخت قالب های پلاستیکی فقط کافیست از دستگاه تزریق ABS استفاده کرد و توسط قالب های دقیق اقدام به تزریق ماده ی اولیه و ساخت این قالب ها نمود . تمام این پروسه در یک مرحله و با دقت بالا صورت می گیرد .
عدم نیاز به مراقبت
در مورد قالب های فلزی مسئله ای که وجود دارد روغن کاری قالب ها درمرحله ی انبار کردن آنها جهت جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی قالب هاست و پس از آن نیز باید حتما در یک مکان خشک و بدون رطوبت نگهداری شوند . اما در مورد قالب های پلاستیکی نیازی به فراهم کردن این شرایط نیست این قالب ها نیازی به روغن کاری ندارند و رطوبت و آب هم خسارتی به آنها وارد نمی کند .
مقاومت مطلوب
پلیمر ABS دارای مقاومتی ایده آل در برابر ضربه و سایش است به همین دلیل است که از این نوع پلیمر در ساخت داشبورد اتومبیل ها استفاده می شود . قالب های پلاستیکی قادر هستند در برابر ۶ متر ارتفاع و ۸۰ کیلونیوتن مقاومت کنند .
قابل اجرا در شرایط آب و هوایی متفاوت
از این قالب ها می توان در مناطق سردسیر و با شرایط جوی و آب و هوای سرد و خشک استفاده کرد چراکه قالب های پلاستیکی از نفوذ و انتقال سرما به سازه های بتنی جلوگیری می کنند و مانع از سردی و یخ زدگی بتن ها می شوند .
علاوه براین ، امکان اجرای این قالب ها در مناطق گرمسیری هم وجود دارد زیرا سطح و رویه ی این قالب ها ، مانند سایر قالب های بتن ریزی فلزی ، از جنس فلز نبوده و از این رو مانع از انتقال گرمای شدید و زیاد به سطوح قالب بندی می شود و از خشک شدن و تبخیر رطوبت و آب لایه های سطحی بتن جلوگیری می کند .