ضوابط زیر سازی ، بتن ریزی و قالب برداری ( سقف وافل )
جک ها می بایست کاملا صاف و سالم بوده و به شکل کاملا شاغول در زیر قالب ها مهار شوند.
در صورتی که جک ها روی دال قرار می گیرند ، در زیر جک ها می بایست صفحات دایروی شکل یا مربعی به قطر یا طول ۱۰ سانتی متر وجود داشته باشد تا از پانچ بتن جلوگیری به عمل آید.
در صورت قرارگیری جک ها بر روی خاک و یا مصالح و اجسام قابل انعطاف ، می بایست زیر جک ها را جهت جلوگیری از نشست جک در هنگام بتن ریزی با الوارهای چوبی یا صفحات نسبتا ضخیم و بزرگ مهار نمود.
جهت زیر سازی میتوان از لوله یا پروفیل و یا ابزار مشابه استفاده کرد.
در صورت افزایش ارتفاع سقف ها و طول جک ها ، می بایست از اتصالات مناسب در کمرکش و یا داربست مناسب استفاده کرد.
در محل اتصال قالب ها به تیرها باید برای جلوگیری از لغزش و حرکت قالب حین بتن ریزی ، قالب در این محل با میخ یا سیم آرماتوربندی یا تخته نگه داشته شود.
در هنگام قرار دادن میلگرد تیرچه و حرارتی ، کاور میلگرد از بغل و از کف قالب بوسیله اسپیسر رعایت شود.
جهت افزایش کیفیت و سرعت کار ، می توان در محل تیرچه ها از خرپای آماده کارخانه ای و جهت میلگرد حرارتی از شبکه ها مش با چشمه ۲۵ *۲۵ سانتی متر از نوع میلگرد نمره ۶ استفاده کرد.
در صورت نیاز می توان ورق های فلزی با گیرایی مناسب در کف تیرچه قرار داد ، که پس از بتن ریزی و باز کردن قالب بدون آسیب رساندن به تیرچه به عنوان محل جوش برای ساپورت تاسیسات مورد استفاده قرار گیرد.
در صورت نیاز به عبور تاسیسات از داخل سقف ، می توان قبل از بتن ریزی سقف ، غلاف هایی از لوله پولیکا در محل های مورد نیاز و با رعایت موارد آیین نامه بین قالب ها قرار داد.
تمامی تیرچه ها با ویبره مخصوص سقف ، ویبره زده شود.
از تجمع بیش از حد بتن بر روی سقف مانند دیگر سقف ها خودداری شود.
حداقل ضخامت دال روی تیرچه ۵ و حداکثر ۱۰ سانتی متر می باشد.
جهت داشتن بتن نمایان یا اکسپوز حتما از روان کننده استفاده شود.
در محل هایی که امکان استفاده از قالب وجود ندارد ، مثل تیر های کج ، توصیه میشود با تخته قالب بندی شود و بر روی آن از بلوک های سبک استفاده شود.
جهت جداسازی قالب از بتن توصیه میشود از دیلم کوچک فلزی استفاده شود ، در صورت اجرای صحیح قالب بندی سقف ، وافل کهن پیشه به راحتی از بتن جدا میشود و نیاز به فشار بیش از حد نمی باشد.